Grondwatermeetnet

Grondwatermeetnet

Veel organisaties komen in aanraking met grondwater en het monitoren hiervan. Diverse gemeenten hebben een grondwatermeetnet opgezet of uitgebreid. Door het grondwaterpeil te meten, ontstaat inzicht in het verloop van grondwaterstanden in de tijd, en de effecten hiervan,  verdroging, , toestroming en de noodzaak om te bemalen. Wilt u meer informatie over het grondwatermeetnet of over de juiste waterstandmeter? Hiervoor bent u bij ons, MeetH2O, aan het juiste adres.

Wij monitoren met een akoestische sensor het grondwaterpeil via geluidssignalen. Ook hebben we een MeetH2O met druksensor, oftewel de MeetH2O-D. Graag vertellen we u hier meer over onze waterstandmeters! Een grondwatermeetnet zorgt ervoor dat gemeenten maatregelen kunnen nemen tegen grondwateroverlast of –onderlast. Om te voorkomen dat er grondwaterproblematiek ontstaat voor overheden, aannemers of particulieren, is het belangrijk dat dit altijd wordt gemonitord. Een goed inzicht in de grondwaterstand is dus onmisbaar.

Over MeetH2O

MeetH2O is vrijwel voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Boven het wateroppervlak hangt de sensor in de peilbuis. Door de meting van de reflectie van geluidsgolven wordt de grondwaterstand bepaald. Indien u een druksensor nodig hebt, kiest u voor de MeetH2O-D. Hierbij hangt de sensor in het water. MeetH2O is universeel toepasbaar en de meetgegevens kunt u online bekijken. U behoudt altijd de controle over meetintervallen, dataverzending en grenswaarden.

Kosten van MeetH2O

Aan het gebruik van MeetH2O zijn enkele kosten verbonden. Hierbij moet u denken aan de abonnementskosten van het mobiele netwerk en de kosten voor het databeheer. U krijgt standaard een sim-kaart geleverd. Op de meetlocatie wordt dan de provider met de beste ontvangst gekozen. Het is wel mogelijk om een voorkeursprovider op te geven. MeetH2O werkt met de sim-kaart in heel Europa. Datakosten kunnen per land  verschillen.

Onderhoud van MeetH2O

Een systeem van MeetH2O vraagt vrijwel geen onderhoud. Het is wel verstandig om periodiek de peilbuizen te controleren. Deze periodieke controles kunnen wij voor u uitvoeren. Hiervoor hebben wij een servicecontract zodat u geen omkijken meer heeft naar het meetsysteem. Zodra MeetH2O geen meetgegevens meer doorgeeft, gaan wij in het veld de apparatuur nakijken. Wij werken met een vast team van medewerkers en controleren en onderhouden MeetH2O systemen in heel Nederland. Daar waar mogelijk voeren we het onderhoud op locatie uit. We controleren dan gelijk de juistheid van de gegevens.

De werking van een akoestische sensor of druksensor?

Zoals u heeft gelezen, levert MeetH2O een systeem met een akoestische sensor en een systeem met een druksensor. MeetH2O-W monitort de waterstand via geluidssignalen. Dit systeem is echter niet geschikt voor hoge waterstanden. In dat geval heeft u de MeetH2O-D nodig (druksensor). Deze is geschikt voor gebieden waar de waterstand hoger is dan 40 cm. We hebben alles uitvoerig getest, zodat we u kunnen garanderen dat MeetH2O correct monitort. Daarnaast hebben wij de oplossing voor een controleerbare meting in geval van artesisch water met de MeetH2O-D. Het derde beschikbare type is MeetH2O-EC. Dit type meet geleidbaarheid (electrical conductivity).

Waarom MeetH2O?

MeetH2O heeft veel verschillende voordelen. Om u een goed beeld te geven, hebben we een aantal voordelen voor u op een rij gezet:

 • Altijd accurate waterstand;
 • Nauwkeurige en betrouwbare metingen;
 • Uitvoerig gestest en verbeterd;
 • Gegevens zijn beschikbaar via uw persoonlijke account;
 • Inzicht en controle over meetintervallen, dataverzending en alarmwaarden;
 • Direct beschikking over de juiste waterstand;
 • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
 • Meetgegevens zijn direct bruikbaar;
 • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
 • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
 • Overstortmetingen;
 • Voordelig in aanschaf en gebruik;
 • Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;
 • In bijna alle maten peilbuizen te plaatsen;
 • Geen aanschaf van extra software.

Meer informatie over een grondwatermeetnet? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over de grondwatermeetnet, MeetH2O of iets anders? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 06 53 960 945.

Contact opnemen