Grondwaterstand

Wilt u inzicht krijgen in de grondwaterstand?

Wilt u inzicht krijgen in de grondwaterstand? Of wilt u de grondwaterstanden opvragen? Of bent u benieuwd naar het actuele peil? Dan bent u bij MeetH20 op het juiste adres! MeetH2O meet grondwaterstanden in de bodem, bergingsvoorzieningen, watergangen en riolering. MeetH20 meet en registreert het waterpeil altijd en overal. Of het nu grondwater, oppervlaktewater of water in de waterketen betreft.. Het doet er niet toe. MeetH20 registreert het waterpeil altijd en overal.

Grondwaterstanden meten met behulp van MeetH2O

Grondwater is al het water dat zich in de ondergrond, in bodems en gesteenten bevindt. Het is voor veel organisaties van belang om inzicht te krijgen in het grondwaterpeil. Dit is belangrijk, omdat bedrijven hierdoor inzicht kunnen krijgen in de verloop van de waterstanden in de tijd van bijvoorbeeld regen en verdroging. Ook andere aspecten kunnen invloed hebben op de grondwaterstanden. Grondwatermetingen worden op de kaart vastgelegd.
Het bedrijf MeetH2O meet de grondwaterstanden met een akoestische sensor, de MeetH2O-W. Deze sensor reageert op geluidssignalen. Voor het meten van hoge waterstanden is deze akoestische sensor, de MeetH2O-W, niet geschikt. In dat soort gevallen komt een druksensor zoals de MeetH2O-D goed van pas. Deze druksensor zorgt er bij hoge grondwaterstanden voor dat u ook bij hogere grondwaterstanden een accurate meting kunt doen.

Maar hoe gebruik u deze sensor nou precies? De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. Doordat de akoestische sensor de reflectie van de geluidsgolven meet, wordt de grondwaterstand bepaald. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de druksensor, hangt deze in het water. Hierna kunt u de grondwaterstanden gemakkelijk opzoeken in uw account.

Hoeveel kost het gebruik van de MeetH2O? De kosten die het gebruik van de MeetH2O met zich mee brengt, bestaan uit abonnementskosten en de kosten voor het databeheer. Wanneer u gebruik gaat maken van de diensten van MeetH2O, wordt een sim-kaart meegeleverd die er voor zorgt dat u op locatie de allerbeste ontvangst hebt. Een los meetsysteem waarmee u de grondwaterstanden kunt meten wordt u al aangeboden vanaf €495-, De maandelijkse abonnementskosten en datakosten zijn afhankelijk van de gewenste instellingen.

Over Meet H2O

MeetH2O wordt veel gebruikt voor het meten van de grondwaterstand in peilbuizen. Een peilbuis is een buis met een geforceerd deel. De MeetH2O is ook handig om te gebruiken voor het meten van waterstanden in onder andere oppervlaktewater, riolering en infiltratievoorzieningen. Deze sensoren beschikken over een alarmfunctie die af gaat zodra het water te hoog of te laag staat. Voor allebei deze methodes geldt dat er achteraf geen compensatie met luchtdruk plaats hoeft te vinden. De waterdruk en de baro druk worden namelijk gelijktijdig op de meetlocatie gemeten. Voordeel hier van is dat u direct de beschikking heeft over de juiste waterstand. Omdat MeetH20 voortdurend uitvoerig getest en verbeterd wordt, weet u zeker dat u altijd over de juiste metingen beschikt
MeetH20 is makkelijk bruikbaar voor iedereen. U kunt de meetgegevens van de grondwaterstanden namelijk makkelijk online opzoeken via uw persoonlijke account. Hier hoeft u geen extra software voor te downloaden. Met behulp van uw eigen account heeft u zelf inzicht in en controle over de alarmwaarden, dataverzending en meetintervallen van de grondwaterstanden.

Waarom kiezen voor het meten van de grondwaterstanden met behulp van MeetH2O?

  • U heeft maar één instrument nodig
  • MeetH2O is ook geschikt voor overstortmetingen
  • Alarm instelbaar voor te hoge of lage grondwaterstand
  • Meetgegevens zijn direct bruikbaar
  • Voordelig in aanschaf en gebruik
  • Geschikt voor bijna alle maten peilbuizen
  • Geen extra software nodig
  • Nog veel meer voordelen

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Meet H2O

Wilt u meer weten over het meten of het peilen van de grondwaterstanden? Of wilt u meer weten over de diensten die MeetH2O u aanbiedt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op, zodat al uw vragen beantwoord kunnen worden door de professionele en vakkundige medewerkers van MeetH2O. U kunt het team bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl of te bellen naar 0570-699508. Ze staan u graag te woord.

Contact opnemen
Contact opnemen?
info@meetH2O.nl
0570 699 508