Grondwaterstand

Grondwaterstand

Wilt u inzicht krijgen in de grondwaterstand, zonder de grondwaterstand op te hoeven vragen? Of bent u benieuwd naar het actuele peil? Dan bent u bij MeetH20 op het juiste adres! MeetH2O meet grondwaterstanden in de bodem, bergingsvoorzieningen, watergangen en riolering. MeetH20 meet en registreert het grondwaterpeil altijd en overal. Of het nu grondwater, oppervlaktewater of water in de waterketen betreft.. Het doet er niet toe. MeetH20 registreert de grondwaterstand altijd en overal.

Zodoende weet u altijd hoe het met de grondwaterstanden gesteld is, want u kunt deze ieder moment van de dag inzien. Wel zo gemakkelijk! Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Wilt u meer weten over de voordelen van het meten van het grondwaterpeil of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0570-699508 of te mailen naar info@meeth2O.nl. We staan u graag te woord.

 

Grondwaterstand opvragen

Grondwater is al het water dat zich in de ondergrond, in bodems en gesteenten bevindt, dit kan je opvragen bij RWS via het grondwatermeetnet. Het is voor veel organisaties van belang om inzicht te krijgen in het grondwaterpeil. Dit is belangrijk, omdat bedrijven hierdoor inzicht kunnen krijgen in de verloop van de waterstanden in de tijd van bijvoorbeeld regen en verdroging.

Ook andere aspecten kunnen invloed hebben op de grondwaterstanden. Alle grondwatermetingen worden op de kaart vastgelegd door RWS. Gelukkig is het nu ook zelf mogelijk om de grondwaterstanden te meten! Maak kennis met MeetH2O. MeetH2o monitort de waterstand via geluidssignalen.

MeetH2O meet waterstanden in de bodem, watergangen, riolering en bergingsvoorzieningen. Of het nu grondwater, oppervlaktewater water in de waterketen betreft, MeetH2O meet en registreert het waterpeil altijd en overal.

Grondwaterstand meten meeth2o

 

Grondwaterstand meten met een sensor

Maar hoe worden de grondwaterstanden gemeten? Met de MeetH2O meet u grondwaterstanden met een akoestische sensor, de MeetH2O-W. Deze sensor reageert op geluidssignalen. Voor het meten van hoge waterstanden is deze akoestische sensor, de MeetH2O-W, niet geschikt. In dat soort gevallen komt een druksensor zoals de MeetH2O-D goed van pas. Deze druksensor zorgt er bij hoge grondwaterstanden voor dat er een accurate meting gedaan kan worden. Maar hoe gebruik u deze sensor nou precies? De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. Doordat de akoestische sensor de reflectie van de geluidsgolven meet, wordt de grondwaterstand bepaald. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de druksensor, hangt deze in het water.

Waterstanden zijn op elk gewenst moment online toegankelijk via uw persoonlijke account.

grondwaterstand meter

U kunt de grondwaterstanden meteen inzien

Heeft u de grondwaterstanden gemeten? U kunt de meetgegevens makkelijk inzien in uw account. De meetdata wordt namelijk automatisch verzonden naar een website waar u met uw toegewezen account de data kunt bekijken. U bepaalt helemaal zelf welke data u wilt uitlezen of exporteren. Alle meetdata worden een jaar lang bewaard in uw account, dus u kunt de data nog een tijd inzien. Daarnaast kunnen we u ook van dienst zijn met de analyse van de data. Onze geohydrologen voorzien u graag van meer inzicht in de ontwikkelingen van de grondwaterstanden en de gevolgen hiervan voor flora en fauna.

 

Wat kost het meten van de grondwaterstand met MeetH2O?

De kosten die het gebruik van de MeetH2O met zich mee brengt, bestaan uit abonnementskosten en de kosten voor het databeheer. Wanneer u gebruik gaat maken van de diensten van MeetH2O, wordt een sim-kaart meegeleverd die er voor zorgt dat u op locatie de allerbeste ontvangst hebt. Een los meetsysteem waarmee u de grondwaterstanden kunt meten wordt u al aangeboden vanaf €495-, De maandelijkse abonnementskosten en datakosten zijn afhankelijk van de gewenste instellingen.

 

Niet meer grondwaterstand opvragen maar zelf de grondwaterstand meten?

U kunt ook zelf de grondwaterstanden meten met MeetH2O, zoals hierboven al beschreven is. Dan hoeft u de grondwaterstanden niet meer op te vragen, maar voert u de meting simpelweg zelf uit! MeetH2O brengt veel voordelen met zich mee. Die zetten we graag voor u op een rij!

  • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
  • Meetgegevens zijn direct bruikbaar;
  • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
  • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
  • Tevens geschikt voor overstortmetingen
  • Voordelig in aanschaf en gebruik;
  • Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;
  • In bijna alle maten peilbuizen;
  • Geen aanschaf voor extra software;
  • En nog veel meer.

MeetH2O is de all-in oplossing.

 

MeetH2O | Altijd inzicht in de waterstanden

We vertellen u graag meer over MeetH2O. MeetH2O wordt veel gebruikt voor het meten van de grondwaterstand in peilbuizen. Een peilbuis is een buis met een geforceerd deel. De MeetH2O is ook handig om te gebruiken voor het meten van waterstanden in onder andere oppervlaktewater, riolering en infiltratievoorzieningen. Deze sensoren beschikken over een alarmfunctie die af gaat zodra het water te hoog of te laag staat. Voor allebei deze methodes geldt dat er achteraf geen compensatie met luchtdruk plaats hoeft te vinden. De waterdruk en de baro druk worden namelijk gelijktijdig op de meetlocatie gemeten. Voordeel hier van is dat u direct de beschikking heeft over de juiste waterstand. Omdat MeetH20 voortdurend uitvoerig getest en verbeterd wordt, weet u zeker dat u altijd over de juiste metingen beschikt MeetH20 is makkelijk bruikbaar voor iedereen.

 

Grondwaterstand meten met MeetH2O

Wilt u meer weten over het meten of het peilen van de grondwaterstanden? Of wilt u meer weten over de diensten die MeetH2O u aanbiedt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat onze professionele medewerkers al uw vragen kunnen beantwoorden. U kunt ons team bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl of te bellen naar 0570-699508. We staan u graag te woord.

 

 

Druksensor

Waterpeil meten

 

 

Geleidbaarheid

Waterpeil meten

 

 

Contact opnemen