Grondwaterstand

Grondwaterstand

Wilt u inzicht krijgen in de grondwaterstand, zonder de grondwaterstand op te hoeven vragen? Of bent u benieuwd naar het actuele peil? Dan bent u bij MeetH20 op het juiste adres! MeetH2O meet grondwaterstanden in de bodem, bergingsvoorzieningen, watergangen en riolering. MeetH20 meet en registreert het grondwaterpeil altijd en overal.

Zodoende weet u altijd hoe het met de grondwaterstanden gesteld is, want u kunt deze ieder moment van de dag inzien. Wel zo gemakkelijk! Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Wilt u meer weten over de voordelen van het meten van het grondwaterpeil of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 06 53 960 945 of te mailen naar info@meeth2O.nl. We staan u graag te woord.

 

Grondwaterstand opvragen

Grondwater is al het water dat zich in de ondergrond, in bodems en gesteenten bevindt. De grondwaterstand kan worden opgevraagd bij de BRO of het DINO loket. Het is voor veel organisaties van belang om inzicht te krijgen in het grondwaterpeil. Bedrijven krijgen hierdoor inzicht kunnen krijgen in de verloop van de waterstanden in de tijd.

Ook andere aspecten kunnen invloed hebben op de grondwaterstanden. Alle grondwatermetingen worden op de kaart vastgelegd door BRO /DINO. Gelukkig is het nu ook zelf mogelijk om de grondwaterstanden te meten!

MeetH2O meet waterstanden in de bodem, watergangen, riolering en bergingsvoorzieningen. Of het nu grondwater, oppervlaktewater water in de waterketen betreft, MeetH2O meet en registreert het waterpeil altijd en overal.

Grondwaterstand meten meeth2o

Grondwaterstand meten met een sensor

Maar hoe worden de grondwaterstanden gemeten? Met de MeetH2O meet u grondwaterstanden met een akoestische sensor, de MeetH2O-W. Deze sensor reageert op geluidssignalen. Voor het meten van hoge waterstanden is deze akoestische sensor, de MeetH2O-W, niet geschikt. In dat soort gevallen komt een druksensor zoals de MeetH2O-D goed van pas. Deze druksensor zorgt er bij hoge grondwaterstanden voor dat er een accurate meting gedaan kan worden. Maar hoe gebruik u deze sensor nou precies? De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. Doordat de akoestische sensor de reflectie van de geluidsgolven meet, wordt de grondwaterstand bepaald. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de druksensor, hangt deze in het water.

Waterstanden zijn op elk gewenst moment online toegankelijk via uw persoonlijke account.

grondwaterstand meter

U kunt de grondwaterstanden meteen inzien

Heeft u de grondwaterstanden gemeten? U kunt de meetgegevens makkelijk inzien in uw account. De meetdata wordt namelijk automatisch verzonden naar een website waar u met uw toegewezen account de data kunt bekijken. U bepaalt helemaal zelf welke data u wilt uitlezen of exporteren. Alle meetdata worden een jaar lang bewaard in uw account, dus u kunt de data nog een tijd inzien. Daarnaast kunnen we u ook van dienst zijn met de analyse van de data. Onze geohydrologen voorzien u graag van meer inzicht in de ontwikkelingen van de grondwaterstanden en de gevolgen hiervan voor flora en fauna.

 

Wat kost het meten van de grondwaterstand met MeetH2O?

De kosten die het gebruik van de MeetH2O met zich mee brengt, bestaan uit abonnementskosten en de kosten voor het databeheer. Wanneer u gebruik gaat maken van de diensten van MeetH2O, wordt een sim-kaart meegeleverd die er voor zorgt dat u op locatie de allerbeste ontvangst hebt. Een los meetsysteem waarmee u de grondwaterstanden kunt meten wordt u al aangeboden vanaf € 540,- De maandelijkse abonnementskosten en datakosten zijn afhankelijk van de gewenste instellingen.

 

 

 

Grondwaterstand meten met MeetH2O

Wilt u meer weten over het meten of het peilen van de grondwaterstanden? Of wilt u meer weten over de diensten die MeetH2O u aanbiedt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat onze professionele medewerkers al uw vragen kunnen beantwoorden. U kunt ons team bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl of te bellen naar 0570-699508. We staan u graag te woord.

 

Akoestisch

 

Waterpeil meten

 

 

Druksensor

 

Waterpeil meten

 

 

Geleidbaarheid

 

Waterpeil meten

 

 

Contact opnemen