Grondwatermeetnet

Grondwatermeetnet

Veel organisaties komen in aanraking met grondwater en het monitoren hiervan. Hierdoor hebben diverse gemeenten een grondwatermeetnet opgezet of uitgebreid. Door het grondwaterpeil te meten, ontstaat inzicht in het verloop van grondwaterstanden in de tijd, effecten hiervan, de neerslag, verdroging, bemaling, toestroming en meer. Wilt u meer informatie over het grondwatermeetnet of over de juiste waterstandmeter? Hiervoor bent u bij ons, MeetH2O, aan het juiste adres.

Wij monitoren met een akoestische sensor het grondwaterpeil via geluidssignalen. Ook hebben we een MeetH2O met druksensor, oftewel de MeetH2O-D. Graag vertellen we u hier meer over onze waterstandmeters! Een grondwatermeetnet zorgt ervoor dat gemeenten maatregelen kunnen nemen tegen grondwateroverlast of –onderlast. Om te voorkomen dat er grondwaterproblematiek ontstaat voor overheden, aannemers of particulieren, is het belangrijk dat dit altijd wordt gemonitord. Een goed inzicht in de grondwaterstand is dus onmisbaar.

 

Over MeetH2O

MeetH2O is vrijwel voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Boven het wateroppervlak hangt de sensor in de peilbuis. Door de meting van de reflectie van geluidsgolven wordt de grondwaterstand bepaald. Indien u een druksensor nodig hebt, kiest u voor de MeetH2OD. Hierbij hangt de sensor in het water. MeetH2O is universeel toepasbaar en de meetgegevens kunt u online bekijken. U behoudt altijd de controle over meetintervallen, dataverzending en grenswaarden.

 

De werking van een akoestische sensor of druksensor?

Zoals u heeft gelezen, levert MeetH2O een systeem met een akoestische sensor en een systeem met een druksensor. MeetH2O-W monitort de waterstand via geluidssignalen. Dit systeem is echter niet geschikt voor hoge waterstanden. In dat geval heeft u de MeetH2O-D nodig (druksensor). Deze is geschikt voor gebieden waar de waterstand hoger is dan 40 cm. We hebben alles uitvoerig getest, zodat u kunnen garanderen dat MeetH2O correct monitort. Daarnaast hebben wij de oplossing voor een controleerbare meting in geval van artesisch water met de MeetH2O D.

 

Waarom MeetH2O?

MeetH2O heeft veel verschillende voordelen en om u een goed beeld van te geven, hebben we een aantal voordelen voor u op een rij gezet:

 • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
 • Meetgegevens zijn direct bruikbaar;
 • Tevens geschikt voor
 • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
 • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
 • overstortmetingen;
 • Voordelig in aanschaf en gebruik;
 • Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;
 • In bijna alle maten peilbuizen;
 • Geen aanschaf voor extra software;
 • En nog veel meer.

 

Meer informatie over grondwatermeetnet? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over de grondwatermeetnet, MeetH2O of iets anders? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0570 699 508.

 

 

 

Contact opnemen
Contact opnemen?
info@meetH2O.nl
0570 699 508