Grondwaterstanden

Het is voor veel organisaties belangrijk om inzicht te verkrijgen in het grondwaterpeil. Hiermee kan een inzicht worden verkregen in het verloop van grondwaterstanden in de tijd, effecten van, neerslag verdroging, bemaling toestroming en dergelijke. Bent u op zoek naar een manier om dit eenvoudig zelf te kunnen doen? Bij MeetH2O bent u hiervoor aan het juiste adres. MeetH2O-W monitort met een akoestische sensor de waterstand via geluidssignalen. Daarnaast is een MeetH2O met druksensor, oftewel MeetH2O-D beschikbaar. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van MeetH2O en MeetH2O-D.

Akoestische sensor of druksensor?

Zojuist heeft u kunnen lezen dat een MeetH2O met akoestische sensor de waterstand monitort via geluidssignalen. Het MeetH2O-W systeem is niet geschikt bij hoge waterstanden. Voor gebieden waar de waterstand hoger is vanaf ca 40 cm – maaiveld adviseren wij te meten met een MeetH2O-D. Deze heeft een druksensor en heeft ook bij hoge grondwaterstanden een accurate meting. We hebben de MeetH2O-D op diverse locaties en onder verschillende omstandigheden getest. Hierdoor kunnen we u dan ook altijd garanderen dat u nauwkeurig en betrouwbaar kunt meten. Door ons aanbod van een MeetH2O met akoestische sensor én druksensor maken we het voor u mogelijk om bij diverse omstandigheden en locaties correcte metingen uit te kunnen voeren. Daarnaast hebben wij een oplossing voor een controleerbare meting in geval van artesisch water.

Over MeetH2O

MeetH2O is voor iedereen eenvoudig te gebruiken. De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. Door het meten van de reflectie van geluidsgolven wordt de grondwaterstand bepaald. Indien u kiest voor een druksensor, MeetH2OD, hangt de sensor in het water. De MeetH2O is universeel toepasbaar en de meetgegevens kunt u gemakkelijk online bekijken. Hiervoor hoeft u geen extra software aan te schaffen. Ideaal dus! U behoudt altijd de controle over meetintervallen, dataverzending en grenswaarden.

 

Waarom MeetH2O?

MeetH2O heeft veel voordelen. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor u op een rij gezet. Uiteraard vertellen we u er altijd graag meer over!

  • Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;
  • Tevens geschikt voor overstortmetingen;
  • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
  • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
  • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
  • Voordelig in aanschaf en gebruik;
  • In bijna alle maten peilbuizen;
  • Geen aanschaf voor extra software;
  • En nog veel meer.

Meer weten? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over het meten van grondwaterstanden? Wilt u meer weten over MeetH2O? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst en beantwoorden al uw vragen. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0570 699 508.

Contact opnemen