Meetprincipes

MeetH2O is leverbaar in drie typen: een akoestische variant en een variant met druksensor. Daarnaast is de MeetH2O-Ec verkrijgbaar welke geleidbaarheid meet.

 

MeetH2O-W (akoestisch)

 

De MeetH2O bestaat uit een sensor, een meetbuis, een gecombineerde datalogger/transmitter en een kabel die de sensor met de datalogger/transmitter verbindt.

 

De sensor en meetbuis worden aan elkaar verbonden en vervolgens in een peilbuis gehangen, zodat de meetbuis in en de sensor boven het wateroppervlak komt te hangen. De afstand tot het wateroppervlak wordt gemeten door vanuit de sensor een geluidspuls te zenden en vervolgens de reflectie aan het wateroppervlak te meten. De meetgegevens worden vervolgens opgeslagen in de datalogger en op instelbare tijden via het GPRS-netwerk verzonden.

 

MeetH2O-D (druksensor)

 

De MeetH2O met druksensor bestaat uit een sensor welke met een kabel aan de  datalogger/transmitter is verbonden en in een peilbuis wordt gehangen waarbij de sensor onder het waterniveau wordt geplaatst. Door een drukmeting wordt vervolgens de grondwaterstand bepaald. De hoogte van de waterkolom in het peilfilter wordt bepaald door de druk te meten op een bekende diepte ten opzichte van de bovenkant van de peilbuis. De gelogde waterstanden zijn gerelateerd aan de bovenkant van de peilbuis. De positie van de bovenkant van de peilbuis ten opzichte van NAP of een andere referentie kan worden ingevoerd in het portal (waar ook de data worden afgeleverd).

 

De gelogde waarde is altijd de gemeten druk. De waarde die wordt getoond is het berekende grondwaterniveau ten opzichte van NAP (of een andere referentie) voor het betreffende systeem.

 

MeetH2O-Ec (geleidbaarheid)

 

Met de MeetH2O-Ec kan de geleidbaarheid in water worden gemeten, gelogd en digitaal verstuurd. Ook met MeetH2O-Ec is de geleidbaarheid online te volgen. Ideaal bij onder andere tracer testen!

Contact opnemen?
info@meetH2O.nl
0570 699 508