Grondwaterpeil

Wilt u inzicht krijgen in het grondwaterpeil?

Voor vele organisaties is het belangrijk dat zij inzicht hebben en verkrijgen in het grondwaterpeil. Hierdoor ontstaat meer zicht op het verloop van de grondwaterstanden in tijd, de effecten hiervan, de neerslag, verdroging, bemaling, toestroming en meer. Het is dus ontzettend belangrijk! Wellicht bent u zelf op zoek naar een manier om dit gemakkelijk zelf te kunnen meten. Bij ons, MeetH2O, bent u hiervoor zeker aan het juiste adres! Wij monitoren met een akoestische sensor de waterstand via geluidssignalen. Ook gebruiken wij hierbij een MeetH2O met druksensor, oftewel de MeetH2O-D. Graag vertellen we u hier meer over!

 

Een akoestische sensor of druksensor?

Zoals we zojuist verteld hebben, monitort een akoestische sensor de waterstand via geluidssignalen. Dit systeem (MeetH2O-W systeem) is niet geschikt voor hoge waterstanden. Wilt u toch inzicht verkrijgen in een de hoogte van het grondwaterpeil? Kies dan voor de MeetH2O-D. Deze beschikt over een druksensor en is geschikt voor gebieden waar de waterstand hoger is dan 40 cm. De MeetH2O-D heeft een accurate meting. Om zekerheid en een correcte meting te garanderen hebben we deze zelf uitgetest op verschillende locaties en onder diverse omstandigheden. Wij kunnen u dan ook altijd garanderen dat een MeetH2O correct monitort. Altijd een accurate meting! Daarnaast hebben wij een oplossing voor een controleerbare meting in geval van artesisch water.

 

Grondwater en het grondwaterpeil

Grondwater bevindt zich in de ondergrond, bodems en in gesteenten. Dit water is veelal afkomstig van neerslag. Andere bronnen van grondwater zijn het vrijkomen van water bij het omhoogkomen van magma, en het vrijkomen van water bij reacties van gesteenten in diepere delen van de aardkorst. Het regen- of oppervlaktewater dringt de grond in tot dit water een laag bereikt die geen water meer doorlaat. Hierboven raakt de grond verzadigd. De hoogte tot waar deze verzadiging bereikt wordt, noemen we het grondwaterpeil.

 

Het belang van een goed grondwaterpeil

In onze bodem zit relatief veel grondwater van goede kwaliteit. De diepe waarin deze voorkomt verschilt echter. Het is zeer van belang dat de hoeveelheid grondwater op peil blijft. Een goede kwaliteit van het grondwater is van belang voor ons drinkwater, de landbouw, de natuur en de levensmiddelenindustrie. De regels omtrent ons grondwater worden gesteld door Europa, via het Kader Richtlijn Water (KRW). Door het meetnet grondwaterwet houdt de provincie bij hoe het met ons grondwater gesteld is. Wilt u water uit de bodem onttrekken of in de bodem infiltreren? Dan moet u dit eerst bij het Waterschap melden. Hoeveel grondwater u ook wilt onttrekken,en wat uw doel ook is hiermee, u bent verplicht hiervoor een vergunning aan te vragen.

 

Over MeetH2O

MeetH2O is voor elke persoon op eenvoudige wijze te gebruiken. De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. Door de meting van de reflectie van geluidsgolven wordt de grondwaterstand bepaald. Indien u een druksensor gebruikt, de MeetH2OD, hangt de sensor in het water. De MeetH2O is universeel toepasbaar en de meetgegevens kunt u eenvoudig online bekijken. Hiervoor hoeft u geen extra software aan te schaffen. Ideaal dus! U behoudt altijd de controle over meet intervallen, dataverzending en grenswaarden.

 

Waarom MeetH2O?

MeetH2O heeft veel voordelen. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor u op een rij gezet. Uiteraard vertellen we u er altijd graag meer over! ● Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;

  • Meetgegevens zijn direct bruikbaar;
  • Tevens geschikt voor overstortmetingen;
  • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
  • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
  • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
  • Voordelig in aanschaf en gebruik; 
  • In bijna alle maten peilbuizen;
  • Geen aanschaf voor extra software;
  • En nog veel meer.

Kosten MeetH2O

De kosten voor het gebruik van MeetH2O bestaan uit uw abonnementskosten (mobiel netwerk) en de kosten voor het databeheer. Standaard wordt een sim-kaart geleverd, waarmee op de meetlocatie de provider met de beste ontvangst wordt gekozen (KPN, Vodafone of T-Mobile). Online is het ook mogelijk een provider naar uw voorkeur op te geven. MeetH2O werkt met de geleverde sim-kaart in geheel Europa. De datakosten kunnen per land verschillen.

 

Meer weten? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over het meten van het grondwaterpeil? Wilt u meer weten over MeetH2O? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0570 699 508.

 

 

 

Contact opnemen?
info@meetH2O.nl
0570 699 508