Waterstanden

Voor veel organisaties is het cruciaal en noodzakelijk om (voldoende) inzicht te hebben in het grondwaterpeil. Hiermee kan ook een inzicht verkregen worden naar het verloop van grondwaterstanden in de tijd, effecten van, neerslag, verdroging, bemaling, toestroming en meer. Zoekt u een manier waarop u dit zelf gemakkelijk en snel kunt doen? U bent aan het juiste adres bij MeetH2O. MeetH2O-W kan met een akoestische sensor de waterstanden monitoren via geluidssignalen. Daarnaast is er ook een MeetH2O met druksensor verkrijgbaar. Deze heet: MeetH2O-D. Graag leggen we u uit wat de mogelijkheden zijn van MeetH2O en MeetH2O-D.

Akoestische sensor of druksensor?

Zoals we zojuist hebben uitgelegd is een MeetH2O met akoestische sensor geschikt om de waterstand te meten via geluidssignalen. Het MeetH2O-W systeem is niet geschikt bij hoge waterstanden. Indien het gaat om gebieden met een waterstand hoger dan 40 cm, adviseren wij te meten met een MeetH2O-D. Deze beschikt namelijk over een druksensor en heeft zelfs bij hoge grondwaterstanden een precieze meting. Uiteraard hebben we alles zelf eerst getest, zodat we u kunnen garanderen dat alles nauwkeurig en betrouwbaar werkt. De meting is altijd correct. Door ons aanbod van een MeetH2O met akoestische sensor én druksensor maken we het voor u mogelijk om bij verschillende omstandigheden en locaties correcte metingen uit te kunnen voeren. Daarnaast hebben wij ook een oplossing voor een controleerbare meting in geval van artesisch water.

Over MeetH2O

Iedereen kan MeetH2O gemakkelijk gebruiken. De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. De grondwaterstand wordt bepaald door het meten van de reflectie van geluidsgolven. Kiest u voor een druksensor – de MeetH2O-D? Dan hangt de sensor in het water. De MeetH2O is universeel toepasbaar en de meetgegevens kunt u eenvoudig online inzien. Hiervoor hoeft u dus geen extra software aan te schaffen. U behoudt altijd de controle over meetintervallen, dataverzending en grenswaarden.

 

Waarom MeetH2O?

MeetH2O heeft ontzettend veel voordelen. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor u op een rij gezet. Uiteraard geven we u altijd graag meer over informatie! Stel uw vragen gerust.

  • Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;
  • Tevens geschikt voor overstortmetingen;
  • In bijna alle maten peilbuizen;
  • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
  • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
  • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
  • Voordelig in aanschaf en gebruik;
  • Geen aanschaf voor extra software;
  • En nog veel meer.

Meer weten? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over het meten van waterstanden? Wilt u meer informatie ontvangen over MeetH2O? Neem dan even contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst en beantwoorden al uw vragen. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0570 699 508.

Contact opnemen