Waterstandmeter

Het is voor veel organisaties belangrijk om inzicht te hebben in het grondwaterpeil. Hierdoor krijgen zij namelijk inzicht in het verloop van grondwaterstanden in de tijd, effecten hiervan, de neerslag, verdroging, bemaling, toestroming en meer. Bent u zelf ook op zoek naar een goede, betrouwbare waterstandmeter? Bij MeetH2O bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij monitoren met een akoestische sensor de waterstand via geluidssignalen. Ook hebben we een MeetH2O met druksensor nodig, oftewel de MeetH2O-D. Graag vertellen we u hier meer over onze waterstandmeter!

Over MeetH2O

MeetH2O is voor elk persoon eenvoudig te gebruiken. De sensor hangt boven het wateroppervlak in de peilbuis. Door de meting van de reflectie van geluidsgolven wordt de grondwaterstand bepaald. Indien u een druksensor gebruikt, de MeetH2OD, hangt de sensor in het water. De MeetH2O is universeel toepasbaar en de meetgegevens kunt u eenvoudig online bekijken. Hiervoor hoeft u geen extra software aan te schaffen. Ideaal dus! U behoudt altijd de controle over meetintervallen, dataverzending en grenswaarden.

MeetH2O vraagt vrijwel geen onderhoud. Het enige is dat er af en toe een batterij worden vervangen. Ook is het slim om periodiek de peilbuizen te controleren. Daarbij kan ter verificatie een handmeting worden uitgevoerd. Deze periodieke controles kunnen wij uiteraard voor u uitvoeren.

De werking van een akoestische sensor of druksensor?

We begrijpen maar al te goed dat u nieuwsgierig bent naar de werkwijze van een waterstandmeter. Zoals we zojuist aangeven, monitort een akoestische sensor de waterstand via geluidssignalen. Dit systeem (MeetH2O-W systeem) is echter niet geschikt voor hoge waterstanden. Wilt u toch inzicht verkrijgen in uw grondwaterpeil? Kies dan voor de MeetH2O-D. De MeetH2O-D beschikt namelijk over een druksensor en is geschikt voor gebieden waar de waterstand hoger is dan 40 cm. De MeetH2O-D heeft een accurate meting. We hebben alles zelf getest, zodat u kunnen garanderen dat MeetH2O correct monitort. Altijd een accurate meting! Daarnaast hebben wij een oplossing voor een controleerbare meting in geval van artesisch water.

 

Waarom MeetH2O?

MeetH2O heeft veel voordelen en om u hier een goed beeld van te geven, hebben we een aantal voordelen voor u op een rij gezet:

  • Meetgegevens zijn direct bruikbaar;
  • Tevens geschikt voor overstortmetingen;
  • Eenvoudig te gebruiken en naar eigen wensen in te stellen;
  • Voordelig in aanschaf en gebruik;
  • Alarmering op een hoge of lage waterstand instelbaar;
  • Meetgegevens hoeven niet te worden gecompenseerd en zijn direct bruikbaar;
  • Eén instrument voor meten en draadloos verzenden van actuele waterstanden;
  • In bijna alle maten peilbuizen;
  • Geen aanschaf voor extra software;
  • En nog veel meer.

Meer weten? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over de waterstandmeter, MeetH2O of iets anders? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@meeth2O.nl. Daarnaast kunt u ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 0570 699 508.

Contact opnemen